Весняне різнотрав'я з ріпаком - мед має біло-жовтий відтінок колір та відтінок. Мед дуже густий та швидко перетворюється в специфічні кристали з особливо стійким ароматом квіткового поля. Іноді він починає кристалізуватись ще в стільниках. Цей мед дуже корисний своїми властивостями:
підвищує розумову діяльність, проникаючи в сосуди мозку;
мед швидко засвоюється в кішківнику і має властивість виводити важкі метали з організму;
допомагає організму в роботі щитовидної залози, відновлює гормональний баланс;
при зовнішньому застосуванні використовується для лікування виразок і ран, зупиняє кровотечу, знезаражує, знімає запалення і стимулює загоєння;
нормалізує роботу печінки і рівень вироблюваних нею ферментів;
поліпшує склад крові і нормалізує обмін речовин, завдяки чому його прийом робить позитивний вплив при лікуванні таких захворювань, як ожиріння, атеросклероз, анемія і так далі.
Для зберігання ріпакової меду підійде сухе прохолодне приміщення, захищене від сонячних променів. Важливий момент: його не можна зберігати в холодильній камері, температура там занадто низька. Тару використовують скляну або харчовий пластик. Обов'язково накривають щільною кришкою. Цей сорт швидко закисає і легко вбирає сторонні запахи.